OVER MIJ

Sinds juni 2020 ben ik met plezier aan het fotograferen in de natuur. Bloemen fotograferen deed ik al maar dan meer in een studio-opzet. Nieuw is mijn belangstelling voor het van heel dichtbij fotograferen van bloemen, paddenstoelen en al heel gauw ook van insecten.

Wat is het dat mij trekt in bloemen en insecten? Bloemen is mij snel duidelijk. Ze zijn mooi van vorm en kleur en de enorme diversiteit aan bloemen is natuurlijk boeiend. Maar insecten? Zijn insecten mooi? Er zijn mensen die ze eng vinden en mijn foto’s ervan liever niet zien. Ik vind ze eigenlijk wel grappig die ontelbare kleine bewegelijke drukke beestjes die pas opvallen wanneer je er echt op gaat letten. Ze zitten heel ingenieus in elkaar. En hoe aangenaam is het niet met mooi weer de Waterleidingduinen, de Oostvaardersplassen, de Kennemerduinen of een ander natuurgebied in te trekken om te fotograferen of een van de vele mooie heemtuinen te bezoeken? Soms maak ik echter gewoon in de tuin van vrienden gemaakt heel mooie foto’s. Ook het tuintje van mijn vriendin bij het buurthuis is een welkom object en ik heb mijn balkon ook aantrekkelijker gemaakt voor insecten.

In de herfst zijn paddenstoelen, de bloemen van de herfst, fijne onderwerpen om te fotograferen met hun grillige vormen en typische herfstkleuren.

Het hele jaar door kan ik vogels fotograferen.De ene keer in een park in Amsterdam, de volgende keer bij de Oostvaardersplassen of de Zuidpier bij IJmuiden, dan weer in de polders rond Amsterdam. En of het nu een grote roofvogel of een roodborstje is, het fotograferen van vogels blijft een spannende bezigheid.

 

Scroll Up
NL EN